No niin! No niin. Kröhöm kröhöm.

En ole joutunut vankilaan tai ajautunut kulttiin. Kuvan siirtäminen kännykältä tietokoneelle on vain niin kuivakan vaivalloista puuhaa, että sitä vatvoessani ehti vierähtää tovi jos toinenkin.

Tässä välissä tupa on valmistunut ja olen muuttanut Matsushimaan. Naapurini ovat pirteitä ikäihmisiä. Tupa pääsi jo tositoimiin, sillä maaliskussa meitä ilostutti vaihteeksi niin voimakas maanjäristysten sarja, että päästiin ulkomaanuutisiinkin.

Betonista lohkesi pala, tapetti halkesi muutamasta kohtaa, maahan iskeytynyt tietokone teki lattian pintaan loven ja pihan kivilyhdyt menivät mukkelis makkelis niin että vuosikymmenien kartuttama sammalpeite lensi kuin halpa hiuslisäke, mutta muuten säästyttiin mittavilta vahingoilta. Anoppilassa käytävän seinä oli romahtanut ja eteisen ikkunat pirstoutuneet. Sähköt menivät poikki pitkältä matkaa ja osassa Miyagia oltiin ilman vettä yli viikon.

Kokemus oli epämiellyttävä mutta siinä mielessä huojentava, että talo ja maa sen alla on nyt maanjäristyksen kestäväksi todistettu – se kun oli ykköskriteeri niin tontin etsinnässä kuin talonrakennuksessakin.

Euroopassa korona näyttää olevan jo menneen talven lumia, mutta täällä saarella hiihdellään edelleen vanhoja latuja. Ostin juuri ties monennenko paketillisen maskeja. Pääministeri korosti viimeksi tänään, että kaikkien yli 2-vuotiaiden tulee jatkossakin pitää maskia kuuliaisesti.

Rajat ovat kiinni kolmatta vuotta ja Japani nauttii nyt kyseenalaista kunniaa olla ainoa varteenotettava demokratia, joka ei ole eristystään lopettanut. Nyt tosin näyttää vihdoin siltä, että rajasulkua ollaan höllentämässä tulevien kuukausien aikana. Miyagin kuvernöörikin ehti jo mesoamaan, että mikä mättää kun muu maailma porskuttaa ja Japanissa ollaan edelleen tällä kannalla.

Raportoin talohommasta ynnä muusta paremmalla aijalla! Kuulemiin! Ps. Instagram-asiaan olen kyllä raportoinut melko ahkerasti ja valmis tupakin on siellä vilahdellut. Nimi on @siiriae!

3 replies on “Comeback

  1. Tervetulemast takasin! 🙂 Huhhu hyvä että talo läpäisi järistyskasteen

    Tykkää

  2. Muuten, olen aikas varma että blogissa oli aiemmin Mitä meillä syödään -osat talvi ja kevät, mutta nyt en millään enää löydä niitä 😅 Rakastan ruokapostauksia (inspiraatiota omaan keittiöön) ja Japanin kotikokkausta, niin sillä olen niitä erityisellä innolla lukenut.

    Tykkää

  3. Tervetuloa takaisin! Onneksi talo kesti ensimmäisen koetuksen. Aivan ihania kukkamaisemia sinulla!

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.