2020 taakse jäi. Mitä siitä kertoisin, kysyjille vastaisin.

Jouluna tuuli navakasti. Joulupuurojen sijaan ajelimme paikasta toiseen kiinteistönvälittäjän kanssa.

Yhdessä syrjäisessä kohteessa oli kauhuelokuvan tuntua, kun villiintyneet bambut kalisivat viimassa luurankojen lailla toisinaan vasten. Autoa pomputtavasta pusikkoisesta polusta tuli mieleen paapan mökkitie. Siinä hetkessä vähän suretti, ettei huono Arttu Wiskari -meme aukeaisi seurueelleni.

Pakkanen on paukkunut ja lunta on tullut tupaan. Täällä maailman lumisimmalla vyöhykkeellä kun ollaan, puhutaan senttien sijaan metreistä – asia jota juuri kukaan ei tunnu tietävän Japanista, koska Tokiossa on eri ilmasto kuin Japaninmeren puolella.

Hieman jopa ärsyynnyin, kun jonkun kansainvälisen uutisvideon kommenttikentässä virolainen toivotti japanilaiset tervetulleeksi maailmaansa tietämättä, että Viron hanget ovat pari rupuista räkäliinaa Hokkaidoun, Touhokun ja Hokurikun jokavuotisiin kinoksiin verrattuna. 😀

Gunmassa tupsahti lunta kerralla pari metriä joulukuussa, Yamagatassa ja Niigatassa viime viikolla. Paikallinen lumikaaos näyttää tältä:

Sisällä on kahdeksan astetta lämmintä. Kirjoitan tätäkin jorinaa lakki päässä.

Ajattelin, että kärvistelen tämän talven ilman hillittömiä lämmityskuluja kolmet kalsarit päällekkäin. Petivaatteiden kuivaamiseen tarkoitetulla letkulla puhallan kuumaa ilmaa toppatakkini alle. Koronan varjossa eläminen on karaissut sen verran, että muutama kuukausi sinne tai tänne.

Tämä on joka tapauksessa viimeinen kokonainen talvi tässä ahtaassa kopperossa, joka vuotaa ovista ja ikkunoista.

Olemme nimittäin kaikessa hiljaisuudessa yli vuoden etsineet Royal Villagea pysyvämpää kattoa päämme päälle.

Sepäs onkin ollut helpommin sanottu kuin tehty ja kaikenlaista tunnelmaa on matkan varrelle mahtunut. Vuoden viimeisillä metreillä onni vihdoin potkaisi ja nyt ovat pyörät lähteneet pyörimään. Jännittäviä paljastuksia ensi jaksossa!

Kuvat Shiogaman pyhätöstä, jossa kävimme toivottamassa uuden vuoden tervetulleeksi ja hakemassa eteiseen tartuntataudeilta varjelevan amuletin!

Temppelikellot olivat poissa käytöstä koronariskin vuoksi eikä ennustuslaatikoitakaan löytynyt mistään. Nyt en siis osaa sanoa, millaista onnea tälle vuodelle on luvassa, mutta toivoa sopii, että ainakin parempaa kuin viime vuonna.

7 replies on “Uuden vuoden uutiset

  1. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta. On kiva lukea miten tuollainen asunnonmetsästys ja kiinteistönvälitys toimii eri puolilla maailmaa. Itsekin asuin pitkään Japanissa, mutta nyt olen jo useamman vuoden asunut Vaasassa. Välillä kyllä tulee kaipuu takaisin. Onnea uudelle vuodella ja toivottavasti mieluinen koti löytyy!

    Tykkää

    1. Suomesta ei ole itselläni kokemusta kiinteistönvälityksestä, kun olen asunut lähinnä opiskelija-asunnoissa, mutta parin viikon takaisen session perusteella luulen, että ainakin täällä pitää leimailla papereita huomattavasti enemmän puolin ja toisin. 😀

      Tykkää

  2. Pitkäaikainen lukija tässä moi! Kirjoitat tosi kivasti ja itsekin kun olen hetken aikaa Japanissa aikoinaan asunut niin kirjoittamasi jutut ovat mielenkiintoisia. Onnea tuloksekkaasta asunnonmetsästyksestä! Instan puolelta jo kerkesinkin katsoa minkälainen kuvio teillä on ja toivottavasti tulet kirjoittelemaan/postaamaan instaan enemmänkin Japanin asuntokauppakuvioista ja asunnon rakentamisesta kun se on ajankohtaista. Niistä lukeminen kiinnostaisi kovasti! Tsemppiä asuntoprojektiin!

    Ps. Musta tuntuu että näin sut joku vuosi takaperin Helsinki-Vantaan lentokentällä 😀 En vaan kehdannut tulla moikkaamaan!

    Tykkää

    1. Oon varmaan ollut edustava ilmestys, lennän aina samassa Prisma-lookissa. 😀 Kiitän tsempeistä! Koitan raportoida näistä asuntokuvioista sitä mukaa kun niitä sulattelen!

      Tykkää

  3. Ihana kirjoitus ja ihania kuvia. Jään jännityksellä odottamaan tietoa asuntokuvioista. Pitänee liittyä instaan, että pääsee näkemään asiat blogia aiemmin 😀

    Tykkää

    1. Ig storyyni pläräyttelen huomattavasti tätä blogia useammin kun siellä ei esillepanolla tai kirjallisella annilla ole niin väliä. 😀 Tervetuloa sinne!

      Tykkää

      1. Mä olin unohtanut, että olen jo joskus kirjautunut ja laittanut itseni seuraamaan sua. Miten voi unohtaa tuollaisen :D.

        Tykkää

Kommentointi on suljettu.