Yleinen

Hajatelmia

photo_2019-11-27_00-17-38.jpg
Kita-Sendain asemalla oli kylmä.
photo_2019-11-24_23-37-25.jpg
Kotona oli sankka sumu kun hain kurkkutabletteja keskellä yötä.

Yhtenä iltana kotimatkalla katsoin auton ikkunasta. Riisipellon yllä mollottava varttia vaille täysi kuu näytti lottopallolta, joka yrittää pusertautua taivaan läpi. Kansei yutaka, sulla on vilkas mielikuvitus, husband sanoi. Sitten ajettiin talon ohi, jonka peräkärryn kokoinen piha välkehti villinä jouluvaloista.

Husband toi taudin työpaikalta. Meillä ei voi keittää teevettä ja pitää lämmityslaitetta päällä yhtä aikaa tai sulake napsahtaa, mikä on melko epäkäytännöllistä, sillä olen tällä hetkellä riippuvainen molemmista. Viiden minuutin välein kuulostan siltä kuin olisin tukehtumaisillani pullaan.

Olen alkanut viedä roskat keskiyöllä. Talvi-iltoina tähdet näkyy tältä sivukujalta selkeästi, ja olen kehittänyt tavan jäädä tiirailemaan niitä muutamaksi minuutiksi roskapussien lomasta. Yleensä etsin Otavan. Se on keikkunut taivaalla aika kauan, mutta jaksaa yhä porskuttaa. Opin, että tähdet liikkuvat taivaalla neljä minuuttia yössä. Huomenna eroa ei näe, mutta keväällä Otava ei enää ole naapurin katonharjalla.

tenor.gif

Toisinaan tekisi mieli mennä itsekin roskapussin sisään makaamaan, ei nimittäin ole aina maailman helpointa olla ainoana ei-japanilaisena japanilaisen suvun kiemuroissa. Silloin täytyy oikein muistuttamalla muistuttaa itseään, että olen oikeutettu omiin elämänvalintoihini ja ajatuksiini, vaikka Suomen presidentillä, keisarilla tai Japanin sukulaisilla olisi minkälaisia toiveita tai odotuksia suhteeni. Enkä edes tarkoita mitään salaista haavetta käydä tuikkaamassa naapurin hortensia tuleen, vaan ihan tavanomaisia juttuja, jotka Suomessa kuuluisivat vain asianosaisille mutta Japanissa vähän myös koko yhteisölle. Tsemppiä itselleni ja myös muille.

Nyt menen katsomaan pari satunnaista Brooklyn 99 -jaksoa, kun en tältä hinkuyskältäni nukutuksikaan saa! Seuraavaan postaukseen, mata no toukou made!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s